11 Aralık 2010 Cumartesi

ESKİZLERİM ------FARKLI MATERYELLER


Resim çalışmalarımda öncelikle eskizler hazırlarım.Çok çeşitli malzemeler kullanıyorum,mesela bu eskizimi yufka kağıdı üzerine yaptım. Bazen karakalem, füzen, derwent kalemleri,yağlı pastel,toz pastel.Her birinin ayrı zevki oluyor.
Yıkarıdaki çalışma yufka kağıdı üzerine füzen, daha sonra tuvale taşımayı düşünüyorum, çünkü dengeli bir taslak oldu.

Bir diğer eskizimde yine farklı bir malzeme kullandım .Canson kağıdı üzerine derwent kalemleri ve yağlı pastel, derwent kalemleri yağ bazlıdır ve terebentinle çözülür.İstenirse üzerine yağlı boya kullanılabilinir.
İlgilenen arkadaşlarıma ,resmin sadece tuvalde değil , çeşitli materyellerlede yapılabilinir olmasını göstermek.
Atölyemde bu tür çalışmalar yapıyoruz. Çok değişik geliyor şaşırıyorlar. Bende bu nedenle bütün bunları bana öğreten çok değerli ressam,sevgili hocam İCLAL ERENTÜRK'e sevgilerimi gönderiyorum.
Resim yapmak istiyen arkadaşlarımı beklerim, sanatla kalın SEVGİLER.

5 yorum:

Asis dedi ki...

Mamilacımmmm
bir an atölyen gözümün önüne geldi o manzarada nasıl keyifle çalışılmaz ki...Bak benim gibi acemiler için sen arada ver böyle güzel bilgileri gün gelir lazım olur henüz şimdilik pek aktiv olmasada..Çook öpüyor ve güzel bir pazar diliyorum canım...

mamila dedi ki...

Asicim teşekkürler inşallah ilerde daha çok çalışırız. Canım bilgiler sana kurban olsun sevgiler.

Gün ışığı dedi ki...

O Atölyeyi ben de duydum manzarasi süpermis..:)) Mamilacim, calismalarinda basarilar bilgiler resim yapanlara cok yardimci olacaktir..paylasimin icin tesk.sevgiler..

mamila dedi ki...

Rabişim teşekkürler,İstanbul'a geldiğinde beklerim .

senem kaptan dedi ki...

mamila merhabalar,

yapmış olduğunuz çalışmalarınız, özellikle karakalem olanlar harika. Ben de biraz karakalem yapmıştım ama epey ara verdim. Ankara'da olmama rağmen çok sık İstanbul'a geliyorum. Atölyenize uğramak isterim. Bana iletişim bilgilerinizi gönderirmisiniz.