21 Mayıs 2010 Cuma

NOSTALJİ VE VEFA

Resim dersi aldığım ilk yıllarda yaptığım tablo.Sanırım 2001 olsa gerek,sevgili hocam, Ressam doç.dr Veli SAPAZ beyin üzerimde çok etkisi ve emeği vardır.Bizlere önce klasik olmuş eserleri çalıştırdı daha sonrada çeşitli fotoğraflardan kompozisyonlar yaptırırdı.Bu resimde bu tarz çalışmalarımdan biri,büyük heyecan ve zevkle çalışmıştım.Çoğu zaman ne yapacağımı bilemez hatta boyarken korkardım,sevgili hocam bize cesaret vermek için --siz korkmayın,bilginiz oldukça boyalar fırçalar sizden korksun derdi-- iyikide demiş o kadar çok etkili oldu ki bilemezsiniz.

Şimdilerde bu sözü bende rehberlik ettğim öğrencilerime söylüyorum. Bu resme bakınca, o zamanda ne denli acemi olduğumu açıkca görüyorum.Ama hocam benimle gurur duyabilir sanırım,gelişmek ve daha iyi olabilmek için çok araştırdım,çalıştım birçok tarz ve teknik öğrendim,hala daha öğrenmeye devam ediyorum.

Neden bilmiyorum biraz nostalji olsun istedim,üzerimde emeği olan hocalarıma,onları bir vesile ile de olsa anmak istedim.

13 yorum:

figoltx dedi ki...

Ben de ilk yaptigim tablolari bozmuyorum, en azindan gelismeyi görebiliyorum böylelikle. Ilk basladigimda ben de öyle ürkektim ki firçayi tuvale sürerken. Cok korkuyordum yanlis bir dokunus yapmaya. Ilk tablolarima baktigimda o ürkekligi hissediyorum. Aslinda daha tam da atmis sayilmam üstümden o ürkekligi.
Sizin bu tablonuzu çok begendim, hele hele ilkleden biri olarak çok begendim. Sevgiler Nairobi'den.

GÖNÜL dedi ki...

çok güzel bie resim ilk yıllarda yapılmış gibi değil süperrr.
kırmızı nostaljik arabaya bayıldım

Asis dedi ki...

Mamilacım birgün ben de korkmadan fırçaları elime alabilirsem...öğretmenlerimiz baş tacımız unutmamalı,çook sevgiler canım.

Gala Sanatevi dedi ki...

Yaptığın işi seversen,çalışırsan, üretir paylaşırsan,yetenekliysen, bir de üstüne bal sürersen, sonuç sizin gibi biri oluyor işte:)Mamilacığım, ilk yaptığım çalışma diye söylemeseniz, hiç anlaşılmıyor öyle acemi işi olduğu. Gerçi ben hala neresi acemice anlamadım ama:))))

mamila dedi ki...

Sevgili figoltx, çok teşekkürler. Sanırım beni çok iyi anladınız,bilgi ve tecrübe ile korkularımızı ve acemiliğimizi yendik.Hocamın sözünü hiç unutadım beni hep öğrenmeye yönlendirdi. Nairobi'ye sevgiler.

mamila dedi ki...

Asicim eminim çok yakında sende bunu başaracaksın ,sana çok inanıyorum sevgiler.

mamila dedi ki...

Sevgili gönül teşekkürler,bende arabaya bayılmıştım,sevgiler.

mamila dedi ki...

Çilekcim çok teşekkürler canım,çalışma ve öğrenmenin bana katkıları elbette çok önemli. Bu nedenle hala öğrenmek için çabalıyorum.AcemiLİğimin fark edİlmemesi beni çok sevindirdi. çok sevgiler

Gün ışığı dedi ki...

mamilacim ben geldim ziyaretine tablon hic ilk yapilan acemi bir tablo gibi durmuyor bütünüyle cok güzel buradan sevgiler rabis(seiden schal)

mamila dedi ki...

Rabişcim dönmene çok sevindim,teşekkürler,İstanbul'dan çok sevgiler

Gün ışığı dedi ki...

mamilacim evet geldim ..Bazi nedenlerden dolayi blogu tasidim..görüsmek dilegiyle sevgiler..

Leylak Havva dedi ki...

Tebrik ediyorum..Çalıştığım için hayallerimin aşkı resme hiç zaman ve imkan bulup gidemedim...inşallah bir gün bende resim dersi almak istiyorum.
Nice başarılı eserler üretmeniz dileğiyle..

rabis dedi ki...

Cok tesekkürler mamilacim..Haberleri aliyorum her gün durumu daha iyiye gidiyor .. oglunu görmek yaninda olmasi büyük moral olmus kendisine cok sükür simdilik durumu cok iyi..isvicreden selamlar..