26 Şubat 2012 Pazar

MÜZİSYEN FİLLER

Atölyede çılgın projeler yapıyoruz, müzisyen filler bunlardan biri. Coya Hanım'ın müthiş fikirlerilerinden yola çıktık. Önce mekanizmanın üstündeki palyaçoyu çıkarttık. Güzelce boyadık, üzerine koyacağımız cd yi de aynı renk boyayıp mekanizmaya yapıştırdık. Sanatkar filleri de yapıştırdık.


Müzisyenlerimiz çok şirin minicik biblolar. Mekanizma çalıştığında hem müzük çalıyor hem de fillerimiz dönüyor. Bu fikirden yola çıkarak bir kaç çılgın proje daha yaptık. Aşağıdaki video ya tıkladığınızda fillerimizin müziğini dinleyebilirsiniz. Biz bu işi yaparken çok eğlendik ve zevk aldık, umarım sizler de beğenirsiniz.

18 Şubat 2012 Cumartesi

KAĞIT ÜZERİ ÇALIŞMALAR


Kağıt üzerine Derwent kalemleri ve yağlı pastel ile yaptığım bir eskiz. Bu çalışmada kullandığım kağıtlar yağ terebentin yağlı boya kullanımına uygun ve dayanıklıdır. Eserin orjinali, izlenimci akımın öncüsü Eduard Manet'ye aittir ,benim en sevdiğim ressamlardan biridir. Her eserini defalarca incelemişimdir.

8 Şubat 2012 Çarşamba

KAPI ÖNÜ GAZETELİĞİ YAPTIK




Kapı önü servis kutusunun önden görüntüsü,oksit sarı ileboyadık koyu kahve antikuin ile eskittik ara ara budak dokusu yaptık. Ön yüzünde saksıda çiçek minik zeytin ağacı yaptık,ağacın gövdesini ağaç dallarından, yapraklarını talaşı boyadık ve hamurla minicik zeytinler yaptık,küpü, kapıyı, basamağı hamurla boyutlandırdık.Kapının üzerine oluklu mukavvadan tente yaptık üzerine miniminicik biblo kedi koyduk. Ayrıca içinde köpeği olan minicik köpek evi koyduk.Kapısının önüne talaşları boyayarak otlar yaptık.



İç kısmı ve yanlarına dekopaj yaptık ,kelebekler ve uğur böcekleri yapıştırdık.








Kutunun bir yanına saksıda çiçekler yaptık ve hamurla kabarttık ,arka planda el boyama dallar yapraklaryaptık.










Diğer yanına portakal ağacını ve ördek saksıyı hamurla kabarttık bazı yerlerini boyayarak derinlik verdik.

Çok güzel kapı önü kutusu oldu,sevgili Coya elinize sağlık çook güzel oldu,siz ne dersiniz .